De Letselschaderaadsdag 2014 Prof Akkermans Behandelplan noodzakelijk

Op 2 oktober 2014 werd in Hilversum De Letselschaderaadsdag georganiseerd met als thema: Grip op uw letselschade: Een illusie? ".

Vanuit diverse invalshoeken werd dit thema door deskundigen belicht. Prof. mr. Akkermans stelde vast dat een eigenlijke implementatie van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) begint met het  daadwerkelijk maken van een gezamenlijk behandelplan en bij voorkeur met een uitwerking in digitale vorm. In de praktijk gebeurt dat nagenoeg nog niet. Prof. mr. Akkermans riep de praktijk op daar zo spoedig mogelijk verandering in te brengen.

Gebeurt dat niet, dat krijgt de GBL niet de kracht die zij kan hebben en zal op termijn wellicht wetgeving nodig zijn ter verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. De Letselschade Raad heeft aangegeven de handschoen op te pakken om stroomlijning van bestaande ict-systemen te realiseren,  zodat het digitale behandelplan in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Het Letselhuis onderschrijft deze noodzaak en stelt via www.behandelplan.com het gezamenlijk door partijen bij haar aan tafel  opgestelde behandelplan aan partijen ter beschikking en is desgewenst bereid de voortgang daarin te monitoren ter voorkoming van verdere vertraging. 

De verzekeraar dient op basis van de GBL zich na 24 maanden af te vragen waarom een zaak nog loopt en in overleg met de belangenbehartiger en het slachtoffer te bezien of een regeling van de zaak tot de mogelijkheden behoort en welke stappen daartoe moeten worden gezet.

Is een regeling van een letselschadezaak na 36 maanden (3 jaar) nog niet gelukt, dan adviseren wij u conform de richtlijn van het Verbond van verzekeraars een interventie bij ons aan te vragen op kosten van de verzekeraar,wanneer tenminste één van partijen dat wenst. Deze aanvraag is geheel vrijblijvend en voor dit eerste contact worden geen kosten in rekening gebracht. Door Het Letselhuis wordt daarin bij de andere partij getoetst of zij openstaan voor een persoonlijk gesprek bij ons aan tafel en in welke vorm. Aan partijen wordt schriftelijk verslag gedaan over de uitkomst van deze bemiddelingspoging.  

Het Letselhuis staat een versnelling voor in de afwikkeling van letselschadezaken door uiterlijk na  3 jaar persoonlijk contact te stimuleren bij ons aan tafel in de Interventie Kamer  tussen slachtoffer, belangenbehartiger en verzekeraar, in sommige zaken zelfs direct zoals in  Ondernemerszaken (de Ondernemers Kamer) en zaken met een grote zorgbehoefte / woningaanpassing (De Zorg Kamer).

Onder leiding van een onafhankelijk letselschadedeskundige wordt niet alleen een analyse gemaakt van het verloop van een letselschadezaak tot dat moment,  maar ook concreet in overleg met alle partijen in de vorm van een behandelplan aangegeven welke vervolgactie, door wie, wanneer moet worden ondernomen om tot een zorgvuldige maar zo snel mogelijke regeling van de zaak te komen. 

Desgewenst monitoort Het Letselhuis de voortgang daarin om zaken uiterlijk binnen 5 jaar na het bereiken van een medische eindsituatie tot een oplossing te brengen via een gezamenlijk digitaal behandelplan dat direct voor alle betrokken partijen en deskundigen raadpleegbaar is via www.behandelplan.com

Zo kan worden gewaarborgd dat alle zaken overeenkomstig de GBL worden afgewikkeld.

 Desgewenst verstrekken wij u hierover graag meer informatie

2-oktober-2014

Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 59344563
BTW nr: NL853432557B01