Uitbreiding Het Letselhuis met De Online Schikken Kamer

Proces innovatie: online schikken

Het Letselhuis streeft naar voortdurende verbetering en versnelling van het letselschadeproces door partijen vanuit een onafhankelijke deskundige positie te helpen, faciliteren en te empoweren om zo de herstel en de kwaliteit van behandeling te bevorderen, zo tijdwinst te boeken en nodeloze discussies en daarmee gemoeide kosten en verdere vertraging te voorkomen.

Wanneer een zaak echt vast dreigt te lopen en partijen, of de gang naar de rechter, of die naar een mediator overwegen, kunnen zij geheel vertrouwelijk nog een laatste schikkingspoging doen via De Online Schikking Kamer. Lukt het niet dan is er niets prijsgegeven en hoeven hiervoor geen extra kosten te worden betaald.

Geslaagde schikking: direct duidelijkheid

Slaagt de schikkingspoging wel dan weten partijen direct waar zij aan toe zijn zowel qua uitkomst als kosten en kan daarmee een langdurig, onzeker en kostbaar vervolgtraject worden voorkomen. De kosten van de Online Schikken Kamer zijn vooraf bekend en worden door partijen gedragen zoals afgesproken bij de schikkingsaanvraag.  

Geen schikking: geen online schikkingskosten

Lukt het partijen niet tot een schikking te komen, dan worden geen kosten voor deze poging in rekening gebracht. Een gang naar Het Letselhuis

kan ook dan nog overigens wel bijzonder zinvol zijn.

Voordeel voor Letselhuis mediators

De mediators uit onze Mediation Kamer kunnen namelijk door partijen binnen een mediation gemachtigd worden vertrouwelijk van de resultaten van de schikkingspoging uit De Online Schikking Kamer kennis te nemen.

Sneller inzicht in knelpunten

Zo hebben zij direct zicht op de pijnpunten en weten of en hoever partijen op één of meerdere onderdelen qua schade uit elkaar liggen.

Mediation aanpak

Met partijen gaan zij vervolgens in gesprek en brengen vanuit de standpunten van partijen, hun zienswijze en belangen die over een weer spelen helder in kaart vanuit de overeengekomen vertrouwelijkheid. Vaak werkt dat alleen al zeer verhelderend en brengt een oplossing dichterbij.

Deskundigen traject op maat

Lukt dat nog niet direct dan wordt met een op maat gesneden met partijen afgestemd en onafhankelijk vervolgtraject dit doel alsnog vrijwel altijd bereikt tot grote tevredenheid van partijen die hierin een actieve en leidende rol spelen. 

Zie verdere informatie over De Online Schikken Kamer. Onder Kamers in het menu of via

www.letselhuis.nl/Kamers

 

 

1-april-2016

Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 56113048
BTW nr: nl851979178B01