De Internationale Kamer

Internationale letselschade zaken zijn veelal complex. Vaak is sprake van partijen die afkomstig zijn uit verschillende landen. Talen, culturen, manier van werken en rechtstelsels kunnen aanzienlijk verschillen. Hierdoor kan een internationale zaak lang of moeizaam lopen. Om een zaak te kunnen oplossen is gedegen kennis van het internationaal privaatrecht alsook kennis van de verschillende rechtsstelsel van belang.

De internationale kamer ondersteunt partijen door middel van (bindend) adviezen over jurisdictie en het toepasselijk recht bij internationale letselschadezaken. Ook kan aan de kamer gevraagd worden om (bindend) advies te geven over schadeposten, om de schade te begroten aan de hand van het toepasselijke recht, of om medische expertises in het buitenland voor te bereiden en te begeleiden. Tenslotte kan de internationale kamer ingeschakeld worden door buitenlandse partijen (door rechtbanken ter plaatse, of tijdens mediation, bindende advisering enz.) ter vaststelling of toelichting van Nederlands recht. 
 
 

Dienstverlening

  • Onafhankelijk (bindend) advies over jurisdictie en/of toepasselijk recht
  • Onafhankelijk (bindend) advies over schadeposten in zaken waarin buitenlands recht van toepassing is.
  • Vaststelling van schade naar buitenlands recht.
  • Voorbereiding en begeleiding van medische expertises in het buitenland.
  • Onafhankelijk (bindend) advies naar Nederlands recht, ten behoeve van buitenlandse rechtbanken / tijdens mediation en dergelijken. 

Kosten

  • Gebaseerd op uurtarief
  • Opgave van uren voorafgaande aan de opdracht 

Partners

Antoinette Collignon heeft meer dan 20 jaar ervaring met internationale aansprakelijkheids- en letselschade zaken. Zij adviseert aansprakelijk gestelde partijen, internationale schaderegelingsbureau ’s en slachtoffers op het gebied van internationaal privaatrecht en werkt hierbij nauw samen met kantoren onder andere Engeland, Amerika, Frankrijk en Spanje. Zij treedt tevens op als expert voor buitenlandse advocatenkantoren in letselschadezaken. 

 

Paul Schillings is letselschade expert RE  ( vanaf 1988 ) en Gerechtelijk Deskundige ( LRGD ). Vanaf 1995 heeft hij zich gespecialiseerd in de regeling van en rechtshulp bij  internationale letselschade dossiers. Hiertoe is hij initiator geweest bij de opzet van een uitgebreid Europees /globaal netwerk van letselschade advocaten en deskundigen. Thans geeft hij leiding aan een internationale afdeling , werkzaam in opdracht van grotere Nederlandse en Belgische rechtsbijstand verzekeraars. Onder meer droeg hij bij aan regeling van Afriqiyah Airways dossiers ( Tripoli ramp ,mei 2010 ).

mw. Collignon
Legaltree
mr. Schillings NIVRE-re
Flyct
Functie: Directeur Buitenland | Senior personenschade-expert

Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 59344563
BTW nr: NL853432557B01