Verkeersrecht mei 2016 - Innovatieve aanpak letselschaderegeling bij kettingbotsing

In het tijdschrift Verkeersrecht van mei 2016 is het verslag van overleg met Leo de Boer (directeur Verbond van Verzekeraars),  Marinus Schroevers (CEO ZLM) en Gerrit Hulsbergen (directeur Het Letselhuis) geplaatst over de wijze waarop de schade afwikkeling is georganiseerd naar aanleiding van de kettingbotsing in  Zeeland op 16 september 2014.

VR 2016/77 Innovatieve aanpak bij kettingbotsing door dichte mist, Gerrit Hulsbergen

Op 16 september 2014 vond tussen Middelburg en Goes één van de grootste kettingbotsingen plaats van de afgelopen 30 jaar. Bij deze botsing waren zeker 150 auto’s betrokken. De botsing was ontstaan als gevolg van dichte mist die het zicht van de weggebruikers sterk belemmerde. Een enorme ravage was het gevolg. Hulpdiensten rukten massaal uit en gingen soms noodgedwongen te voet de betrokken auto’s langs om automobilisten eerste hulp te verlenen en gewonden naar de omringende ziekenhuizen af te voeren.

 

De gekozen werkwijze wordt nader beschreven en toegelicht evenals wat hiervan kan worden geleerd met betrekking tot toekomstige schade afwikkeling. Nadere beantwoording behoeven vragen als wat als passende verzekering kan worden gezien en hoe de belangen van de direct betrokkenen met voldoende waarborgen kunnen worden omkleed met het oog op een op de toekomst en herstelgerichte benadering.

Het Letselhuis kan partijen en hun belangenbehartigers daarin als netwerkorganisatie met onafhankelijk ondersteunend multidisciplinair deskundig advies in voorzien met naar behoefte onafhankelijke monitoring van de voortgang van de schadeafwikkeling tussen partijen via één digitaal dossier MedFile.http://www.verkeersrecht.nl

25-mei-2016

Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 56113048
BTW nr: nl851979178B01