mw mr. dr. R. Wijne
Wijne Health Law
Adviseur gezondheidsrechtNa een start als rechter in opleiding specialiseerde Rolinka zich bij een advocatenkantoor in medisch-juridische zaken en verruilde zij de rechterlijke macht voor de advocatuur. In diezelfde periode onderzocht ‘aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade’ op welk onderwerp zij in september 2013 promoveerde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In november 2011 legde zij haar advocatenpraktijk neer.

Rolinka is thans parttime docent Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en parttime werkzaam bij het wetenschappelijk bureau van Holla advocaten (sectie Gezondheidsrecht). Daarnaast vervult zij de navolgende functies:

  • Lid van de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg te Amsterdam
  • Rechtsgeleerd lid van de Commissie Late zwangerschapsafbreking en Levensbeëindiging pasgeboren
  • Voorzitter van de Geschilleninstantie Verloskunde
  • Hoofdredacteur van het online gezondheidsrechtelijke tijdschrift GZR Updates
  • Docent Gezondheidsrecht ten behoeve van vakmatige cursussen en congressen
  • Redacteur Handboek Personenschade en Groene Serie, onderwerpen de geneeskundige behandelingsovereenkomst en medische aansprakelijkheid
  • Adviseur Gezondheidsrecht vanuit Wijne Health Law
  • Partner van Het Letselhuis waar zij zitting heeft in de Medische-, Juridische-, Bindend Advies- en Preventie Kamer van Het Letselhuis en waar zij  als zodanig al dan niet in samenwerking met andere partners van het huis voor deskundig onafhankelijk advies op het gebied van de personenschade zorgt.

Rolinka heeft zeker dertig publicaties, annotaties en bewerkingen van boeken op haar naam staan en ruim twintig wetenschappelijke adviezen. Rolinka is een veel gevraagd adviseur, gastspreker en gastdocent op het gebied van Gezondheidsrecht.Het Letselhuis

Het Letselhuis, de onafhankelijke procesversneller bij letselschade en arbeidsongeschiktheid. Het Letselhuis is gevestigd in een prachtig gerenoveerde villa met rietenkap in het centrum van Ede. Bij Het Letselhuis voelt u zich thuis. Neem gerust eens contact op en vraag wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Letselschade.

Adres gegevens

Postadres: Postbus 8003
6710 AA Ede
Bezoek adres: Stationsweg 96
6711 PW Ede
KvK: 59344563
BTW nr: NL853432557B01